Прецизна климатизация

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повлияни от големите инсталирани мощности, тук всяка инвестиция, дори и най-малката се мултиплицират във времето в сериозна икономия на средства. Предписваните от нас мерки се заключават в промени както на самото климатично оборудване и инсталации, така и на други фактори, влияещи върху работата на това оборудване. Успехът на това наше направление се дължи на многогодишния опит на сервизното направление - чрез сблъскването и решаването на всякакъв вид проблеми и от тук големия практически опит за предписването на мерки, водещи до икономия на средства.

Голямото разнообразие на охлаждащо оборудване на Schneider Electric и множеството решения във всеки един елемент дават възможност да се избере подходяща техника за всяко едно сървърно помещение или центъра за данни така, че то да бъде максимално енергоефективно.

Опцията Free-cooling, която по същество преставлява използването на ниски външни температури за охлаждане без работа на компресор, е най-ефективното решение за намаляване на разходите за охлаждане. Когато температурата на въздуха падне до зададената температура, с помощта на вентил, цялата или част от охладената вода заобикаля  хладилния фреонов кръг на водоохлаждащаия агрегат и оттам през Free Cooling системата, охлажда водата в системата. Благодарение на работата единствено на вентилатори и помпи, разхода на електроенергия може да падне до 90% от разхода, когато в системата работи и компресор. Освен режим Free-cooling, който работи при ниски околни температури и режим компресорно охлаждане, при определен интервал от полижителни външни температури машините на Schneider Electric могат да работят в смесен режим, когато част от необходимата охлаждаща мощност се дава от системата за Free-cooling, а само за другата част от мощността се включват частично компресорите.

В повечето охлаждащи системи за отговорни помещения се използва резервираност на телата -  едно или повече външни и вътрешни тела са в режим изчакване. Охлаждащата техника на Schneider Electric идва с интегрирана система "Intelligent Free-cooling", която позволява използването на резервните тела за генериране на охлаждаща мощност с Free-cooling, когато температурите са по-високи и работните тела не могат да работят изцяло на Free-Cooling. Повече за тези технически решения може да бъде намерено ТУК.

 

<<начало раздел


Партньори